Rick

Verdrietig bericht….

Vanaf hier nemen wij (de ouders van Rick) het beheer van de site over. Zoals jullie wellicht vernomen hebben, is Rick op 9 januari 2018 tot ons zeer groot verdriet overleden aan de gevolgen van de zeldzame ziekte CVID.

Wij, maar ook zijn zusje Celine en vriendin Merel zijn ontzettend verdrietig en missen hem enorm. Rick was een geweldige jongen! Hij was sociaal, bescheiden, lief en had een groot talent in drummen.

Drummen was zijn passie. Ondanks de vervelende bijkomstigheden van zijn ziekte, ging hij altijd voor het maximaal haalbare. Over zijn ziekte sprak hij nooit, hij accepteerde de nadelen en is daarom een voorbeeld voor velen. Waar een wil is, is een weg. Dit klinkt cliché, maar Rick heeft bewezen dat die “wil” haalbaar is. Alleen tegen een oneerlijke tegenstander is een gevecht nooit te winnen.

Wij als gezin vinden het enorm belangrijk dat Rick voor altijd herinnerd wordt om wie hij was als persoon. Originele teksten van Rick blijven op de website staan.

Na een repetitie ergens in 2016 heeft Rick een aantal stammen gevonden van bomen die waren omgewaaid tijdens een storm in Bergen op Zoom. Hier wilde hij snares van gaan bouwen onder de naam RJ Drums. In 2020 zijn wij dit project gestart. “Van droom naar werkelijkheid”

Ook hebben wij de Rick Jonckheere Foundation opgericht. Hiermee hopen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte CVID.

Voor meer informatie: www.rickjonckheerefoundation.nl

Rick, we houden enorm veel van je, we missen je iedere minuut van de dag en je blijft altijd in ons hart!

Papa, mama, Celine en Merel.

Tekst Rick:

Hallo,

Ik ben Rick Jonckheere, geboren op 22 januari 1999.

Toen ik 8 jaar oud was, ben ik begonnen op een snare trommel.

Vanaf die tijd is het niet meer opgehouden. Ik ben me meer en meer gaan ontwikkelen op de snare en uiteindelijk heb ik de overstap gemaakt naar een drumstel. Eerst elektronisch, later akoestisch.

De basis van het drummen heb ik geleerd van Fred, mijn buurman. Tijdens deze lessen kwamen we er al snel achter dat ik een linkshandige drummer zou worden.

De afgelopen vijf jaar heb ik drumles gehad van Jeroen Dur, waaronder vier jaar melodisch slagwerk.

Jeroen is voor mij een grote inspiratiebron, van wie ik veel heb geleerd.

Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik de opleiding ”Vooropleiding Conservatorium” gevolgd. Ik heb hier veel van geleerd en in de hoop om aangenomen te worden op de Rockacademie in Tilburg.

En met succes! Ik mag met trots zeggen dat ik op dit moment studeer aan de Rockacademie in Tilburg.

Op de Rockacademie heb ik les van René Creemers.

Mijn hoofdvak is uiteraard drummen en als bijvak volg ik pianoles.

Het repertoire wat ik speel is heel divers. Ik hou van het spektakel om mee te drummen met dance muziek, maar ook popnummers en jazzmuziek spreken mij enorm aan.

Rick.

"Drumming is the only thing that makes me truly alive"